Open hangar bij zweefvereniging in Soesterberg

© RTV Utrecht
SOESTERBERG - Voor het eerst zijn de vliegtuigen en het vliegveld van de zweefvliegvereniging in Soesterberg open voor publiek. De club zit er al sinds eind jaren '40, maar even langs de start- en landingsbaan kijken was lange tijd onmogelijk.
Het terrein was namelijk van defensie. Sinds 2017 heeft Utrechts Landschap het beheer overgenomen. "Daarom werd het tijd om ook een keer een open dag te houden", zegt voorzitter Vincent Dolfin.
Hij is tevreden met het weer vandaag, stapelwolken met een zonnetje: dat hebben zweefvliegers het liefst. "Echt een perfect moment om iedereen te laten genieten van wat wij hier doen", vult Dolfin aan
Veel mensen weten het zweefvliegveld te vinden. Want naast dat er verschillende vliegtuigen te zien zijn, is zelf een vlucht maken de grote attractie.
Cato van Beek uit Veenendaal is daar samen met haar familie voor gekomen: "Oh geweldig", slaakt ze als ze na een zweefvlucht uit het vliegtuig stapt. "Dit is echt een ervaring, die wilde ik niet missen. Je voelt die thermiek helemaal in je lijf."
Zweefvliegen in Soesterberg
Cato van Beek zit in het vliegtuig
Cato van Beek zit in het vliegtuig © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.