RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste deur bij Prinses Beatrixsluis Nieuwegein vandaag op zijn plek

1/3
NIEUWEGEIN - Devierde sluisdeurvan de nieuwe derde kolk bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein wordt vandaag geplaatst. Ruim drie weken geleden werden de eerste sluisdeuren al geplaatst.

Dat gebeurde toenonder grote belangstelling. Ook vanochtendwas er alweer veel animo voor het spektakel. Een meneerwas er al vroeg bij: "Want ik wilde ook het hijsmoment niet missen. Ik wil er gewoon bij zijn, ik heb m'n natje en m'n droogje en als het te lang duurt kan ik ook nog gaan zitten. Zo'n bouwwerk, dat kom je niet dagelijks tegen. Het is gewoon een unicum."

Volgens Sylvia Kramer van Rijkswaterstaat is de deur die vandaag geplaatst wordt onderdeel van een nieuw geavanceerd geheel: "Deze derde sluiskolk krijgt aan iedere kant twee roldeuren - dus geen hefdeuren zoals de twee oude kolken - en die laatste roldeur gaan we vandaag plaatsen."

OPKNAPBEURT
Als alles volgens plan verloopt is de sluis in februari of maart van volgend jaar klaar voor gebruik. Daar is een lang traject aan voorafgegaan. Al in 2016 werden de plannen gepresenteerd.

De verbreding van de sluis was nodig omdat het kanaal steeds drukker werd. De huidige wachttijd bedraagt een half uur en om die niet op te laten lopen, moest er een extra vaarweg bijkomen.

Daarnaast is de sluis verouderd en moest er sowieso van alles opgeknapt worden. Zo zijn de bestaande sluiskolken meer dan 75 jaar oud.

Opnieuw belangstelling voor de nieuwe kolk in Nieuwegein.


Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met Rijkswaterstaat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -