RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dick Advocaat: "Top vijf is mogelijk met FC Utrecht"

1/2
UTRECHT - FC Utrecht kan dit seizoen, ondanks een teleurstellende start, in de top vijf van de eredivisie eindigen. Dat zei Dick Advocaat maandag op de druk bezochte persconferentie bij zijn aanstelling in de Galgenwaard. Advocaat is de opvolger van Jean-Paul de Jong, die twee weken geleden op non-actief werd gesteld.Advocaat neemt Zeljko Petrovic als assistent mee naar de Galgenwaard. Rick Kruys en Marinus Dijkhuizen, die ook al assistent waren onder De Jong, blijven deel uitmaken van de technische staf.

TOP VIJF IS MOGELIJK
De nieuwe trainer treft FC Utrecht in mineur, na de beschamende thuisnederlaag tegen Emmen. Omdat eerder ook tegen Fortuna Sittard en VVV al teleurstellende resultaten werden geboekt, staan de Domstedelingen bij het aantreden van de voormalige bondscoach op een zeer teleurstellende 14e plaats. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

"De club en het stadion zijn geweldig"


"Na het zien van de wedstrijd tegen Emmen weet ik dat er werk aan de winkel is", stelt Advocaat, die verwacht dat een plaats in de top vijf mogelijk moet zijn. Maar dan moet er wel het één en ander veranderen. "De afstemming in het elftal is niet goed", aldus Advocaat.

De afstemming in het elftal is niet goed"
Dick Advocaat

Dat Advocaat vlak voor zijn 71e verjaardag toch nog aan de slag gaat als trainer, komt voor velen als een verrassing. "Na de degradatie met Sparta en de mislukking bij Oranje is dit een kans op eerherstel. Hier kan ik mijn loopbaan mooi afsluiten", verklaart de trainer zijn stap. "Bovendien heb ik een verleden bij de club, het stadion en de fans zijn geweldig."

Dat de 70-jarige Hagenaar na Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong een ouderwetse trainer zou zijn, boeit hem totaal niet. "Volgens mij gaat het maar om één ding: winnen."

REACTIE ZUIDAM
"We zochten iemand met ervaring, autoriteit en kwaliteit", zei directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Met de komst van Dick is dat gelukt. Wij zijn hier ontzettend blij mee. Met zijn 'drive' is hij de juiste man om onze sportieve doelen dit jaar te realiseren. Bovendien hebben wij nu de tijd om te beslissen welke stappen wij hierna zetten."

Die volgende stap is, zo mag worden aangenomen, het aanstellen van een nieuwe trainer voor de langere termijn, die in juli 2019 begint bij FC Utrecht. Het zal Advocaats tijd wel duren. "Na dit seizoen mag de club doen wat ze willen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -