Werkzaamheden A1 zijn al klaar: "Nu knallen met 130"

© Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - Zo'n drie maanden eerder dan gepland zijn de werkzaamheden aan de A1 tussen Amersfoort en Eemnes klaar. Alle nieuwe rijstroken zijn sinds vandaag toegankelijk.
Tussen knooppunt Eemnes en de afrit Bunschoten liggen nu in beide richtingen vier rijbanen. Dat waren er twee. De verbreding was volgens Rijkswaterstaat hard nodig, want tijdens de ochtend- en avondspits stond regelmatig file. "Zo kan het verkeer sneller doorrijden en is de regio Utrecht en Amersfoort beter bereikbaar."
Volgens de aanvankelijke planning zouden de werkzaamheden eind december klaar zijn. Maar het is nu al zover. "De verbreding ging sneller en beter dan verwacht", zegt verkeersadviseur Matthias van Gameren.
VVD-Tweede Kamerlid Remco Dijkstra is blij met de meevaller. Hij twitterde vanochtend dat auto's nu 'veilig' met 130 kilometer per uur kunnen 'knallen'.

A27

Naast de A1 wordt ook op de A27 tussen Utrecht en Hilversum aan de weg gewerkt. Daar komt in beide richtingen één extra rijstrook bij. Ook komt er een spitsstrook bij en wordt de aansluiting op Hilversum verbeterd.
Vermoedelijk is ook het werk aan de A27 eerder klaar dan gepland. Eind volgende maand wordt de snelweg nog twee keer volledig afgesloten in het weekend. Naar verwachting zijn eind oktober dan weer alle rijstroken beschikbaar. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.