Pvda wil debat over nieuwe miljoenenwinst op Utrechts vastgoed

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse PvdA wil een debat over de miljoenenwinst die is gemaakt op grond in de Merwedekanaalzone. Het Praxis-terrein en het voormalige V&D-distributiecentrum aan de Europalaan zijn binnen een jaar met bijna 50 procent winst doorverkocht.
De Rhenense investeringsmaatschappij Ramphastos kreeg de percelen vorig jaar voor bijna 32 miljoen euro in handen. Deze zomer kocht het Amerikaanse Grey Star de terreinnen over, voor ruim 46 miljoen euro, meldt het AD.
PvdA-raadslid Bülent Isik is verontwaardigd dat er na de zogenaamde Qatar-deal in Kanaleneiland weer 'miljoenen verdwijnen uit de samenleving'. "Je moet je duidelijk opstellen als gemeente. We moeten niet de partij kiezen die gaat voor de maximale winst, maar voor ontwikkelaars die een bepaalde maatschappelijke meerwaarde vooropstellen."
Volgens Isik moet de Utrechtse politiek op een andere manier gaan denken. "In het voordeel van de inwoners. En niet zeggen: het is marktwerking. Op de huidige manier lopen we achter de feiten aan en worden de woningen onbetaalbaar." Het raadslid wil het onderwerp op de agenda zetten voor een toekomstige commissievergadering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.