Ontsnapte husky bijt drie katten dood in Utrecht: 'Hij ging als een dolle tekeer'

© Sytske de Waart
UTRECHT - Een husky in de Utrechtse Vogelenbuurt heeft afgelopen week drie katten dodelijk verwond, nadat hij aan de aandacht van zijn uitlater was ontsnapt.
Sytske de Waart is het baasje van een van de door de hond gegrepen katten. "We hebben Rico acht jaar geleden uit het asiel gehaald toen hij vier was. Hij was inmiddels op middelbare leeftijd, maar hij was nog behoorlijk snel. Hij rende nog regelmatig honden eruit."
Afgelopen donderdag lukte dat niet. "De man die de husky uitliet zei dat hij hem aangelijnd had, maar zeker weten we dat niet. Misschien liep hij al los, misschien is hij losgebroken, hoe dan ook ging hij als een dolle tekeer."
De politie heeft de husky uiteindelijk kunnen vangen en in beslag genomen. Na een observatie van een paar weken zal een beslissing worden genomen over de toekomst van de hond. "Als je ziet dat hij zo makkelijk drie katten vangt, dan lijkt het me geen prettig idee als die hond straks weer door de wijk loopt. Zulke honden hebben van nature een sterk roofdiereninstinct, die horen niet in zo'n dichtbevolkt gebied."

MEER SLACHTOFFERS

Dierenarts Suzanne Alting meldt RTV Utrecht dat in haar praktijk in Tuindorp nog twee katten zijn binnengekomen die mogelijk ook door de hond zijn gebeten. De ene kat heeft een gebroken kuitbeen, enkele huidwonden en mist drie hoektanden. De andere heeft zenuwschade aan de rechterachterpoot, een huidwond die gehecht moest worden en een gebroken lendenwervel. "Vooralsnog maken ze het redelijk en kunnen ze waarschijnlijk wel herstellen", aldus de dierenarts.
Kat Rico.
Kat Rico. © Sytske de Waart

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.