Vergeet-mij-liedje: zingen voor mensen met dementie

© RTV Utrecht / Annemarie de Wit
UTRECHT - Zangeres Kim Erkens maakte de afgelopen jaren meer dan vijftig muzikale videoportretten van mensen met dementie. Ze gaat bij hen op bezoek om een speciaal uitgekozen liedje te zingen.
"Het is een nare ziekte die je niemand toewenst", zegt ze. "Maar via muziek kunnen we met dementerenden blijven communiceren. Soms herkent iemand zijn of haar partner niet meer, maar zingt diegene wel woord voor woord een liedje van vroeger mee."
In deze Week van de Dementie zijn de videoportretten te zien in een expositie op station Utrecht Centraal. Erkens hoopt dat mensen door haar project beter met dementie leren omgaan. "Met de portretten wil ik de schaamte rondom dementie doorbreken", vertelt Erkens. "Ik denk dat het belangrijk is om te laten zien dat ouderdom en aftakeling bij het leven horen, en dat dementie ook kan zorgen voor mooie momenten."
De expositie Vergeet-mij-liedje is tot en met vrijdag te zien in de Sock Up Store naast spoor 18. In dezelfde ruimte zijn speciale Alzheimersokken te koop. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.
Kim Erkens over haar dementie-expositie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.