RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opgelicht?! jaagt op teckelfokkers: "Fraude, uitwerpselen en doodsbange honden"

WOERDEN - De beruchte hondenfokkers Betty en Marion van Z. uit Woerden hebben geprobeerd om de administratie van hun teckelfokkerij te vernietigen. De redactie van Opgelicht?! betrapte moeder en dochter bij een vuilniscontainer en heeft de versnipperde papieren bestudeerd.

Vanavond besteedt het AVROTROS-programma aandacht aan de teckelfokkers. In de uitzending blijkt dat de situatie op de fokkerij nog schrijnender was dan al werd vermoed. Zo vertelt een stagiaire over de hokken die ze moest schoonmaken.

"Die zaten onder de uitwerpselen en waren mogelijk al maanden of langer niet schoongemaakt", aldus presentator Jaap Jongbloed. "Aan de muren van de hokken zat bloed van de honden die hun staarten kapot hadden gekwispeld."

Met de teckels die inmiddels in beslag zijn genomen, gaat het nog steeds niet helemaal goed. Ze zijn angstig en durven geen contact met mensen te hebben. Bovendien hadden de puppy's koorts.

RECHTSZAAK
Tegen de eigenaren van de teckelfokkerij loopt een rechtszaak. De papieren die Betty en Marion probeerden te laten verdwijnen zouden juridisch belangrijk kunnen zijn, aldus Opgelicht?!. Eerder legde het Openbaar Ministerie†beslag op het pand en het terrein van de fokkers.

HONGARIJE
Nadat de zaak aan het Breeveld in Woerden werd opgerold, gingen de hondenfokkers door in Hongarije. Ook daar grepen de autoriteiten in. "Er zijn beelden gemaakt door lokale mensen", zegt Jongbloed.†"Daarop is heel duidelijk te zien dat die honden in veel te kleine hokjes zitten. 106 honden zijn in beslag genomen door de Hongaarse politie."

De presentator denkt niet dat moeder en dochter Van Z. op andere plekken nog meer honden bezitten. "In principe zijn ze nu klaar met hun praktijken en zijn die honden nu uit hun handen."

De uitzending van Opgelicht?! begint vanavond om 21.30 uur op NPO 1.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -