Inhoudelijke behandeling mensenhandelzaak Baarn uitgesteld

© RTV Utrecht
BAARN - De inhoudelijke behandeling van de Baarnse mensenhandelzaak wordt uitgesteld. De advocaten van de drie verdachten zeggen meer tijd nodig te hebben om zich op de zaak voor te bereiden.
De vertraging komt hoofdzakelijk doordat justitie er in geslaagd is de telefoon van één van de verdachten Mohamed A. te kraken. De duizenden gesprekken en berichten in het toestel spelen nu een rol in het proces. De advocaten zeggen dat ze te weinig tijd hebben gehad om alle berichten door te nemen.

PROSTITUTIE

In de zaak staan drie mannen terecht die buitenlandse vrouwen voor zich lieten werken als prostituee. Ze dwongen hen tot prostitutie in een woning in Baarn. Daarnaast worden één of meerdere van de mannen ook verdacht van oplichting, hennepteelt en het downloaden van kinderporno.
De verdachten Yassine Z., Mohamed A. en Jordy R. verzonnen voor de twee vrouwen uit Duitsland en België de werknamen Yasmine en Dalila en zetten seksadvertenties voor hen op internet. De vrouwen zouden tot prostitutie zijn gedwongen, onder meer door bedreiging met een taser. Ook dreigden ze seksbeelden op internet te zetten, ze op straat te zetten en aan te geven bij de politie als ze niet doorwerkten. De winst zou van de vrouwen zijn afgepakt.

INHOUDELIJKE BEHANDELING

De inhoudelijke behandeling gaat nu verder op 29 oktober en 4 december. De verdachten blijven ondertussen op vrije voeten. Wel moeten ze zich op 25 september melden bij de rechtbank om gehoord te worden als getuige in elkaars zaak.
De rechtbank wil dan ook de slachtoffers horen, om zelf de betrouwbaarheid van de vrouwen te kunnen toetsen. De verdachten moeten de zaal dan verlaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.