Soesterberg noemt nieuw dorpshart: Den Berghplein

© Gemeente Soest
SOESTERBERG - Het nog aan te leggen plein in het nieuwe dorpshart van Soesterberg gaat Den Berghplein heten. Gisteravond konden belangstellenden hun stem uitbrengen op vijf mogelijke namen. De naam Den Berghplein won met een flinke meerderheid van de stemmen en verwijst naar de tijd dat het dorp Soesterberg nog 'Den Bergh' heette.
De stemmen konden worden uitgebracht tijdens de dorpsmarkt in het voormalig Officierscasino. De winnende naam kreeg 75 stemmen. De overige stemmen gingen naar Jacob van Campenplein (16), Campus (10), Vliegdorpplein (32) en Vleugelplein (25).
© Gemeente Soest

DORPSHART

Omdat in Soesterberg veel gebouwd wordt was er behoefte aan een nieuw dorpshart. De gemeente Soest gaat dit realiseren op de kruising van de Banningstraat, Rademakerstraat en Kampweg.
© Gemeente Soest
Het nieuwe plein moet een groene uitstraling krijgen met veel zitjes en een waterelement. Daarnaast is er plek voor kleinschalige horeca en zal het plein omringd worden door woningen. Het aangrenzende appartementencomplex krijgt de bijpassende naam 'Den Bergh'.
Het nieuwe dorpshart wordt volgens de gemeente dé ontmoetingsplek in Soesterberg. De bedoeling is dat straks evenementen als de kermis, Koningsdag, de Sinterklaasintocht en paaseieren zoeken plaatsvinden op het plein.
© Gemeente Soest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.