Syntus: na herfstvakantie vallen bussen niet meer uit

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het uitvallen van busritten van Syntus is na de herfstvakantie verleden tijd, verwacht de busvervoerder. De campagne om nieuw personeel te werven lijkt daarmee haar vruchten af te werpen.
De provincie liet eerder weten dat in de maand september sommige stads- en streekbussen niet meer konden rijden. Vooral bij de vakanties zijn er pieken in het tekort van chauffeurs. Streekvervoerder Syntus heeft zo weinig personeel dat in september en de herfstvakantie (20-28 oktober) zo'n vier procent van de ritten uitvalt.

SOLLICITATIES

Volgens Syntus zijn na de aandacht in de media in twee weken tijd zo'n 150 sollicitaties binnengekomen, waarvan een groot deel in de reio Utrecht. "Daar vallen eerst nog een aantal mensen van af", laat een woordvoerder van Syntus weten. "Daarna moeten de mensen worden ingewerkt, dus we merken het nog niet meteen".
Het is volgens de vervoerder nog onduidelijk of de nieuwe aanwas voldoende is om andere vakantiepieken op te vangen. Er zijn nog altijd nieuwe chauffeurs nodig, dus mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden.

QBUZZ

Ook bij Qbuzz, dat in Utrecht rijdt onder de naam U-OV en de stadsritten verzorgt, zijn problemen. Tot de eerste week van oktober vallen ritten uit vanwege een tekort aan chauffeurs. Qbuzz is ook bezig nieuw personeel te werven. Bovendien wordt kantoorpersoneel achter het stuur gezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.