Twee arrestaties na tips van kijkers Bureau Hengeveld

© Bureau Hengeveld, RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld heeft de politie geholpen twee mogelijke criminelen te arresteren. Het gaat om een Utrechter die een portier zou hebben mishandeld en een overvalverdachte die in een IJsselsteins winkelcentrum zou hebben toegeslagen.
Tv-kijkers herkenden de 33-jarige Utrechter op bewakingsbeelden die in februari op het Janskerkhof zijn gemaakt. Drie agressieve mannen waren geweigerd bij een café en een van hen had de portier een paar harde klappen gegeven. De politie heeft eerder al een man uit Houten opgepakt voor het incident.
Ook in het onderzoek naar een overval op de kiosk in winkelcentrum Clinckhoeff in IJsselstein wist Bureau Hengeveld een doorbraak te forceren. Kijkers wezen een verdachte aan, nadat het regionale misdaadprogramma beelden had laten zien die vlak voor en tijdens de overval op 23 januari gemaakt waren. De aangehouden jongen is vermoedelijk een van de twee overvallers.
In Bureau Hengeveld, dat genoemd is naar de straat waar RTV Utrecht is gevestigd, vragen de politie en het Openbaar Ministerie van Midden-Nederland de hulp van tv-kijkers bij het opsporen van voortvluchtige criminelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.