RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Treinaanrander moet meewerken aan onderzoek PBC

UTRECHT - De 22-jarige Amjad A. uit Utrecht, ook wel bekend als 'de Utrechtse treinaanrander', blijft vastzitten en moet meewerken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechter in Utrecht bepaald in een pro-formazitting. De man wordt verdacht van aanranding en stalking van vier vrouwen in februari van dit jaar.

Amjad A. had eerder al†psychisch onderzocht moeten worden in het Pieter Baan Centrum, maar dat is door lange wachtlijsten nog niet gebeurd. A. wil hier ook niet aan meewerken. Hij zegt dat hij al genoeg heeft gepraat met psychologen en psychiaters. De rechter bepaalde nu dat hij in november wordt geobserveerd.


VROUWEN WERDEN ACHTERVOLGD

De van oorsprong Syrische A. wordt verdacht van drie aanrandingen in de omgeving van het Centraal Station in Utrecht en een in een trein tussen Emmen en Coevorden. Hij zou de vrouwen†hebben vastgepakt, bij hun billen hebben gegrepen en†in de schaamstreek hebben betast.†Ook†als zij met kracht duidelijk maakten dat ze er niet van gediend waren, bleef hij†doorgaan.

Een van de vrouwen†vluchtte†een winkel in Hoog Catharijne in, nadat†de aanrander†haar had betast. Maar de man bleef buiten de winkel op haar wachten. Een andere vrouw werd†op een roltrap door de man aangerand†en ondanks haar protest bleef hij†haar achtervolgen. †


RECIDIVEGEVAAR

Amjad A. lijkt grote psychische problemen te hebben.†Zelf ontkent hij alle beschuldigingen, ondanks het feit dat hij werd herkent op bewakingsbeelden die zijn vertoond in het programma Opsporing Verzocht. Het openbaar ministerie vermoedt dat hij lijdt aan een post-traumatische stressstoornis en†andere†geestelijke stoornissen.

Omdat†A. tot nu toe weigerde zich in het Pieter Baan Centrum te laten onderzoeken,†moet de kans op herhaling†op dit moment hoog worden ingeschat, betoogde de officier van justitie.†Zij vindt de aanrandingen en het hardnekkig achtervolgen van de vrouwen dermate ernstig, dat zij hem kost wat kost wil laten observeren.


De volgende zitting is opnieuw pro forma en staat gepland op 19 november.†De verdachte†zal dan worden bijgestaan door een tolk om zich beter te kunnen verwoorden.†


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht