RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Timelapse: zo zijn de deuren van de Beatrixsluis geplaatst

1/3
UTRECHT - Het was enorme klus, maar alle vier de sluisdeuren van dePrinsesBeatrixsluis in Nieuwegein zijn inmiddels geplaatst. Het precisiewerknam de afgelopen weken heelwat uren in beslag. De deuren zijndan ook 28 x 14 x 6.25 meter in omvang en per stuk 490.00 kilo zwaar.

De operatie, uitgevoerddoor het consortium Sas van reeswijk,trok de afgelopen weken veel publiek.Van de werkzaamheden is een timelapse gemaakt.

Timelapse: deuren Beatrixsluis geplaatst


De Prinses Beatrixsluis inde Lek is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland. Het kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

Nudesluisdeuren zijn geplaatst wordende pennenbaan en het aandrijfportiek op de deur bevestigd en worden de aandrijvingen van de vlinderkleppen geplaatst en aangesloten. Daarna begint het testen van de deuren. Sas van Vreeswijk doet metingen en proeven om te testen of de deur de kolk waterdicht afsluit en controleert de werking van de motoren en of de deuren goed open en dicht bewegen.

 | Foto: Rijkswaterstaat

Vanaf dat moment volgt er een lange periode van testen van software en sensoren en als allerlaatste een volledige test of alle afzonderlijke componenten ook goed in samenhang met elkaar werken. Dit alles wordt eerst voor de deuren 1 en 2 doorlopen, dat duurt tot het einde van dit jaar. Daarna volgt, met de geleerde lessen en opgedane inzichten, de afbouw en het testen van de deuren 3 en 4.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -