Geschrokken reacties na ongeluk met scootmobiel in Soest

Hier kon de scootmobiel dus niet door.
Hier kon de scootmobiel dus niet door. © Caspar Huurdeman
SOEST - Buren en de gemeente betreuren het ongeluk in Soest waarbij een hoogbejaarde scootmobieler in een sloot viel.
Een 87-jarige man in een scootmobiel was het smalle pad al ingereden en kwam er bij de fietssluis pas achter dat hij er niet door kon. Toen hij wilde omkeren viel hij in de sloot. Een kraanmachinist zag het gebeuren en sloeg alarm. De scootmobieler is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Op de Boerenstreek, het smalle fietspad naar de Wieksloterweg, is zeven jaar geleden een fietssluis geplaatst. Dit om te voorkomen dat bijvoorbeeld brommers hard over het pad zouden scheuren. Volgens een buurman zouden er bordjes komen met de mededeling dat doorgaand verkeer zoals scootmobiels geen toegang hebben.
Maar anno 2018 staan die bordjes er niet. De gemeente betreurt het ongeluk, maar zegt dat nooit beloofd is om dat soort borden te plaatsen. Het is een openbaar fietspad dat gedeeltelijk over privé-eigendom gaat, maar iedereen mag gebruik maken van het pad "en moet daarom toegankelijk blijven voor mensen met een rollator, rolstoel, scootmobiel of kinderwagen. Een bord met de mededeling dat doorgaand verkeer zoals scootmobiels geen toegang hebben is destijds niet toegezegd en is ook niet van toepassing, omdat om een openbaar fietspad gaat", schrijft de gemeente in een reactie.
De man op de scootmobiel moest naar het ziekenhuis.
De man op de scootmobiel moest naar het ziekenhuis. © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.