"Gekraakte telefoons gaan liquidatie IJsselstein ophelderen"

© Koen Laureij
IJSSELSTEIN - In het hoger beroep tegen de twee mannen (24 en 25) die samen veroordeeld zijn voor de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein, gaan nieuwe gegevens van gekraakte telefoons licht werpen op wie van de twee eigenlijk de schutter is geweest.
Dat bleek woensdag bij het gerechtshof in Arnhem. Het Openbaar Ministerie (OM) kondigde de nieuwe gegevens wel aan, maar gaf ze nog niet vrij voor bespreking in een openbare rechtszaal. Dat zou namelijk een ander onderzoek in gevaar brengen. Volgens het OM zijn twintig gekraakte telefoonfragmenten geselecteerd uit een verzameling van 858. De zaak is vanwege de nieuwe gegevens drie maanden uitgesteld.
De 37-jarige Erraghib werd zondagochtend 17 april 2016 voor zijn huis aan de Lanceerplaats in IJsselstein doorzeefd met kogels toen hij met zijn dochter van zeven in de auto stapte naar Arabische les. Hij overleed in het ziekenhuis. Het dochtertje bleef ongedeerd, maar zij is voor de rest van haar leven getekend.
De liquidatie in IJsselstein werd volgens ooggetuigen gekenmerkt door grof geweld en geklungel van de daders. In de vluchtauto, die niet wilde starten, vond de politie een bivakmuts met DNA-sporen van de 25-jarige Bowy T., vingerafdrukken en een tas met drie wapens waaronder die waarmee Erraghib doorzeefd was. Verdachte Abdelghani el H. vluchtte door een sloot naar een tuinhuisje en werd gevonden met een natte broek vol kroos. In het tuinhuisje vond de politie een tas met meer natte kleren en een bivakmuts met zijn DNA.
De rechtbank veroordeelde de verdachten - destijds woonachtig in Rosmalen en Vianen - tot twintig jaar cel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.