Nieuwegeins stel dat gaskraan opendraaide, terroriseert buurt al jaren

Hulpdiensten kwamen snel naar Batau-Noord toen de twee de gaskraan openden.
Hulpdiensten kwamen snel naar Batau-Noord toen de twee de gaskraan openden. © 112mediautrecht
NIEUWEGEIN - De twee Nieuwegeiners die gistermiddag de gaskraan openzetten in hun huis, houden de buurt al ruim twintig jaar in hun greep. Vandaag worden ze uit hun huis aan de Zeusburg gezet door de huurbaas. Zelf liggen ze nog altijd in het ziekenhuis omdat ze onwel raakten na het inademen van het gas.
Nicolette Klein Bog van Bouwinvest laat weten dat het oudere stel al sinds 1996 de wijk Batau-Noord terroriseert. "Ze hebben veel buren weggepest, die hebben wij naar andere woningen moeten verplaatsen. Na jaren procederen en meerdere rechtszaken heeft de rechter ons gelijk gegeven, we mogen hun woning ontruimen."
Ze hebben heel veel buren weggepest.
Nicolette Klein Bog van Bouwinvest
De dreigende uithuiszetting hangt het stel al lang boven het hoofd. De ontruiming is eerder al enkele maanden uitgesteld omdat de gemeente geen vervangende woonruimte kon vinden. Vandaag staat de definitieve ontruiming op de agenda.

ONWEL

Dat de twee gisteren de gaskraan in hun huis open zetten, verandert daar niets aan. De hulpdiensten rukten massaal uit omdat er sprake zou zijn van explosiegevaar. De bewoners raakten onwel en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Bouwinvest liggen ze daar nog steeds en is hun situatie kritiek.

LASTIGE KWESTIE

Klein Bog benadrukt dat Bouwinvest enorm met de kwestie in de maag heeft gezeten. "Ze komen nu waarschijnlijk in de crisisopvang. Het is heel lastig om tegen je eigen huurders te procederen. Maar we willen ook dat hun buren er fijn kunnen wonen."
Volgens Bouwinvest is het nu aan de gemeente Nieuwegein om nieuwe huisvesting, of een opvang in de crisisdienst, te regelen voor het stel. Vooralsnog was de gemeente niet bereikbaar voor commentaar.
Huis van Nieuwegeins stel ontruimd na jaren van overlast

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.