Nieuwe eigenaar wil karakter Hardebollenstraat behouden

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Hardebollenstraat, de voormalige prostitutiestraat in het centrum van de stad wordt niet ingrijpend veranderd. Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan de raad.
In de brief maakt de gemeente bekend wie de koper is van de dertien voormalige prostitutiepanden aan de Hardebollenstraat. Het gaat om het bedrijf Caron Realestate & Development. De eigenaren van dat bedrijf bezitten meer panden in de stad.
De gemeente zegt dat het bedrijf al jaren woningen en winkels in Utrecht ontwikkelt. Enkele projecten bevinden zich in de omgeving van de Hardebollenstraat. Zoals panden in de Voorstraat en Predikherenstraat, de renovatie van Janskerkhof 1 en de herontwikkeling van de Van Asch van Wijckskade 29 en 29A.
In de brief aan de raad schrijft het college verder: "De koper wil de Hardebollenstraat behouden als één geheel. Ondernemers, creatieve bedrijven en maximaal 4 kleine horecagelegenheden kunnen zich vestigen in de ruimten op de begane grond. Op de verdiepingen blijft de woonfunctie in tact. Dit plan houdt rekening met de wensen en ideeën die de gemeente eerder heeft opgehaald in de buurt."
Om kennis te maken met de nieuwe eigenaar is er volgende week een inloopavond. Daarbij worden de plannen van de projectontwikkelaar gepresenteerd. De panden zijn op dit moment in bruikleen gegeven, waarbij onder andere kleinschalige creatieve projecten zijn opgezet. Die overeenkomsten blijven vooralsnog in stand, zegt de gemeente

VERLIES

De gemeente lijdt fors verlies op de verkoop. De panden werden eerder verkocht voor bijna 4,3 miljoen euro. De prostitutiepanden waren lang in het bezit van Wegra, de exploitant die ook veel woonboten aan het Zandpad exploiteerde. In 2016 kocht de gemeente de panden aan, voor een bedrag van 5,9 miljoen euro. Met de aankoop wilde de gemeente voorkomen dat er ooit nog prostitutie zou plaatsvinden.
De verkoop van de panden ging niet heel soepel. Ondanks dat er enkele tientallen belangstellenden waren, bleek er uiteindelijk maar één partij die een bod wilde uitbrengen. De koop wordt uiterlijk half oktober, definitief als partijen hun handtekening zetten bij de notaris.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.