RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Elleboogkerk moet sterrenrestaurant worden

AMERSFOORT - De Elleboogkerk in Amersfoort is na vier jaar verkocht, ver onder devraagprijs. Bouw- en restauratiebedrijf Van de Burgt en Strooij wil de kerk veranderen in een restaurant met sterambitie.Ook moet er een expositieruimte komen. Vandaag maakte de gemeente de nieuwe plannen bekend.

In de kerk aan de Langegracht woedde in 2007 een grote brand, waarbij een groot deel van de kerkverloren ging. Dat goldook voor de collectie van de inmiddels overleden kunstenaar Armando, die daar sindsnegen jaargevestigd was. In 2014 kwam de kerk te koop te staan, maar niemand hapte toe.Tot Van de Burgt en Strooij om de hoek kwam kijken. Het bedrijf werkteal eerder aanmonumentale panden in Amersfoort.

Het bedrijf moet nog wel een laatste vergunning krijgen voordat de verbouwing kan beginnen. Toch ziet de gemeente het zonnig in. "Het gebouw is een sieraad voor de stad, maarkan pas echt stralen als er gebruikvan wordt gemaakt", aldus wethouderStegeman in een persbericht. "Deze invullinghelpt bij deverbinding tussen binnenstad en nieuwe stad. Onder meer om die reden zijn we positief over deze invulling."

Het bedrijf betaalt volgens het college bijna 754.000 euro voor de kerk. De vraagprijs was anderhalf miljoen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -