Ambitieus centrumplan Vinkeveen afgeblazen

Viaduct Herenweg.
Viaduct Herenweg. © PetersHotnews.nl
VINKEVEEN - Centrumplan Vinkeveen is van de baan. De onderzochte varianten om de verkeerssituatie op de drukke N201 en te verbeteren zijn onhaalbaar. 
Eerder bleek de zogenoemde dijkvariant, waarbij de op- en afritten van de N201 zouden worden verplaatst, financieel onmogelijk. Nu blijkt ook het zogenoemde viaductmodel met fietstunnel (variant 1) niet te realiseren. Volgens de gemeente kan het plan niet worden uitgevoerd zonder een ingreep te doen in de huidige infrastructuur of de huidige ontsluiting.
"De provincie gaat wel het viaduct verhogen en de op- en afritten van de Herenweg op de provinciale weg N201 verlengen", laat de gemeente weten.

JAMMER

Wethouder Kroon is teleurgesteld. "Het is ontzettend jammer dat een dorp beperkt wordt door de infrastructuur. Hier is Vinkeveen, een dorp met lintbebouwing, natuurlijk niet uniek in. Het is alleen wel een pijnlijke constatering dat hierdoor grotere ontwikkelingen niet mogelijk zijn."

DORPSVISIE

Het college van De Ronde Venen ziet genoeg kansen voor de Dorpsvisie Vinkeveen. Het motto van dit plan is: Dorp aan de Plassen. Het doel is om het recreatieve en watergerelateerde imago van Vinkeveen te versterken. Voor het gebied spelen vijf onderdelen een rol: de Herenweg, de economie, toegang tot de plassen, de kernranden en de Adelaarterreinen.
Wethouder Kroon: "De aanpak is te vergelijken met een puzzel, waarbij deze vijf onderdelen de puzzelstukken zijn. Deze puzzelstukken zijn losse onderdelen, maar staan in verbinding met elkaar. Zo kijken we welke ambities uit de dorpsvisie haalbaar zijn. En voorkomen zo een onnodig langdurig proces."
In de loop van oktober maakt de gemeente afspraken met marktpartijen. Ook wordt dan bekeken in welke vorm omwonenden kunnen worden betrokken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.