Gemeente over Nieuwegeins paar: ze hebben alle geboden opties geweigerd

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
ZEIST - Het echtpaar uit Nieuwegein dat gisteren de gaskraan openzette omdat ze hun huis uitgezet zouden worden, heeft volgens de gemeente alle aangeboden hulp geweigerd. "Alle eerder geboden opties voor huisvesting en opvang na de door de rechter opgelegde ontruiming zijn door het echtpaar geweigerd", laat de gemeente weten.
Het echtpaar ligt nog altijd in het ziekenhuis nadat ze onwel werden van de gaslucht. "We vinden het triest dat dit gebeurd is", zegt de gemeente. Er wordt bekeken of het stel alsnog geholpen kan worden. "We willen het echtpaar graag bezoeken in het ziekenhuis, als zij daarvoor openstaan en dat medisch gezien mogelijk is, om met hen de situatie te bespreken."
Het stel zou vandaag uit huis gezet worden door de huisbaas omdat ze al vele jaren de buurt terroriseren. Volgens Bouwinvest zijn veel buren daardoor al vertrokken. Na jaren van procederen en meerdere rechtzaken, kreeg Bouwinvest toestemming van de rechter om de woning te ontruimen. Het stel wachtte dat niet af en zette de gaskraan open.
Wat er nu met het echtpaar gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. "We kijken natuurlijk opnieuw naar de mogelijkheden die er zijn. Zijn er geen mogelijkheden meer of wil het echtpaar deze niet accepteren, dan zijn ze op het moment dat ze uit het ziekenhuis komen aangewezen op hun sociale netwerk of op maatschappelijke opvang (nachtopvang)."
Ondanks dat het echtpaar in het ziekenhuis ligt, ging de ontruiming van het huis vandaag wel gewoon door. Dat verliep rustig. De politie en gemeene waren gisteren en vandaag aanwezig in de wijk, ook om vragen van mensen in de buurt te beantwoorden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.