Basketbalvereniging Crackerjacks verkozen tot Sportvereniging van het Jaar

© YouTube Vereniging van het Jaar
AMERSFOORT - Basketbalvereniging Crackerjacks uit Amersfoort is uitgeroepen tot sportvereniging van het jaar. De club won eerder al de provinciale verkiezing en wist nu ook de landelijke prijs in de wacht te slepen.
Het was de eerste keer dat de prijs werd uitgereikt. De Sportvereniging van het Jaar-verkiezing is door NOC*NSF opgezet om sport- en cultuurverenigingen in de schijnwerpers te zetten.

CRACKERJACKS

Volgens NOC*NSF heeft basketbalvereniging Crackerjacks de afgelopen jaren een flinke verandering doorgemaakt. Van een op zichzelf gerichte vereniging die weinig zichtbaar was in de buurt en gemeente, werd Crackerjacks een vereniging die heel actief is in de samenleving. "Een club met passie en maatschappelijke impact."
De basketbalvereniging werkt samen met scholen, langdurig zieken, werkzoekenden, gehandicapten, het azc, de biljartvereniging en speciaal onderwijs. Daarbij wordt ook actief de wijken van Amersfoort ingegaan om laagdrempelig te kunnen sporten met jongeren.
"Crackerjacks wil verbinden en iedereen in Amersfoort basketbal laten ontdekken en ervaren, maar ook laten genieten van de spectaculaire sport en kansen bieden voor persoonlijke ontwikkeling. Ze zetten zich samen in voor een positief sportklimaat waarin iedereen zich prettig voelt en welkom is", oordeelt de sportorganisatie.
© YouTube Vereniging van het Jaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.