Kroongetuige Nabil B. krijgt zeven maanden cel voor wapenbezit

In januari 2017 werd op de Faustdreef in Utrecht Hakim Changachi doodgeschoten.
In januari 2017 werd op de Faustdreef in Utrecht Hakim Changachi doodgeschoten. © Michiel van Beers
UTRECHT - De Utrechtse kroongetuige Nabil B. heeft een celstraf gekregen van zeven maanden voor verboden wapenbezit. De rechtbank veroordeelde B. omdat hij tijdens zijn aanhouding op 14 januari vorig jaar wapens op zak had.
In het onderzoek naar de 'Mocro-oorlog' heeft Nabil B. een deal gesloten met justitie. In ruil voor een reeks verklaringen over opdrachtgevers van liquidaties krijgt hij strafvermindering voor zijn aandeel.

VERGISMOORD

Aanleiding is de zogenoemde vergismoord in Utrecht. Op 12 januari vorig jaar werd aan de Faustdreef Hakim Changachi doodgeschoten. B. was betrokken bij de voorbereidingen van de moordaanslag, die op iemand anders was gericht die in dezelfde flat woonde.
Twee dagen later kon een aanslag op het echte doelwit worden verhinderd. Diezelfde dag meldde Nabil B. zich bij de politie, omdat de per vergissing vermoordde Changachi een goede bekende van hem was en hij vreesde voor zijn leven.  
Een week nadat bekend werd dat B. als kroongetuige optreedt, werd in Amsterdam zijn broer doodgeschoten. Tijdens behandelingen van zijn rechtszaak beklaagde B. zich over de gebrekkige veiligheid voor zichzelf en zijn familie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.