Kanaalstraat waarschijnlijk eenrichtingsverkeer: nog gedoe over parkeertarief

© RTV Utrecht / Koen van den Berg
UTRECHT - De Kanaalstraat wordt waarschijnlijk eenrichtingsverkeer. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. De straat wordt al jaren geteisterd door verkeersovertreders. In de buurt zijn mensen blij met maatregelen, al staat niet iedere ondernemer te springen.
Auto's scheuren langs de stroom fietsers. Bestelbussen laden aan de rand van de weg uit waardoor de fietsers moeten uitwijken. Bovendien moeten automobilisten uitkijken voor plotseling overstekende voetgangers. Een doodnormale dag in de Kanaalstraat.
Hard rijden is hier een sport geworden
Bewoner Kanaalstraat
In de straat in Lombok rijden auto's vaak te hard, staan fout of dubbel geparkeerd. Er zijn door de gemeente maatregelen genomen, maar de overlast blijft. Buurtbewoners pleitten al langer voor eenrichtingsverkeer om zo de problemen tegen te gaan.

SPORT

De eigenaar van een tabakszaak woont naast deze chaos en heeft dagelijks last van verkeersovertreders en lawaai. Hij is dan ook voor eenrichtingsverkeer. "Hard rijden is hier een sport geworden. Ik vind het prima dat het gaat worden aangepast. Ik wil wel het parkeertarief omlaag, dat is echt abnormaal hoog." Tijdens het gesprek wordt hij opgeschrikt door een luid toeterende auto. Iets waar hij dus elke dag last van heeft.
Een lokale bakker is druk bezig met de klanten in zijn winkel. Hij heeft er juist een heel andere kijk op. "Ik vind het niet goed. Het kan gaan zorgen voor minder klanten." En weer anderen? Die weten niet wat er zal veranderen. "Ik ben het niet eens met het parkeertarief, maar ik denk niet dat eenrichtingsverkeer er veel toe zal doen."

AKKOORD

De gemeente wil nieuwe parkeertarieven invoeren als er eenrichtingsverkeer komt. De buurt wil graag een laag tarief, om het gebied zo aantrekkelijk te houden. De gemeente wil geen verdere verlaging. De eenrichtingsweg kan volgens de gemeente alleen doorgaan als er een akkoord komt tussen gemeente en winkeliers. De gemeente gaat daarom met de buurt om tafel hoe het nu verder moet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.