Woudenberger krijgt taakstraf voor dodelijk ongeluk uit 2013

Het ongeluk vond plaats op de Arnhemseweg bij Renswoude in 2013.
Het ongeluk vond plaats op de Arnhemseweg bij Renswoude in 2013. © RTV Utrecht
RENSWOUDE/WOUDENBERG - Een man uit Woudenberg is veroordeeld tot een taakstraf, omdat hij vijf jaar geleden een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt in Renswoude. Volgens de rechtbank staat vast dat de 37-jarige man dronken achter het stuur zat.
Bij het ongeval op de Arnhemseweg in Renswoude verloor de Woudenberger de macht over het stuur en botste tegen een boom. Het slachtoffer, de 24-jarige Joey Stap uit Ede, zat op de achterbank en werd door de klap uit de auto geslingerd. De bestuurder en een andere inzittende uit Leusden vlogen ook uit de wagen.

ANDERE VERDACHTE

Het Openbaar Ministerie vervolgde eerder de andere inzittende. Vezelonderzoek zou uitwijzen dat de man uit Leusden achter het stuur had gezeten maar hij werd in 2016 vrijgesproken. De Leusdenaar heeft altijd ontkend dat hij achter de bestuurder was.
In 2016 meldde zich een nieuwe getuige en werd de zaak heropend. De rechtbank vindt het nu bewezen dat dus niet de Leusdenaar maar de man uit Woudenberg achter het stuur zat. Op die avond was hij dronken maar besloot toch te gaan rijden. De man heeft altijd gezegd dat hij zich niets meer van het ongeluk kan herinneren.
De Woudenberger krijgt een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Ook krijgt hij een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.