RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Niet eerder ernstige incidenten meegemaakt met Stints"

1/2
UTRECHT - Bij de Utrechtse belangenvereniging BOinK, die ouders in de kinderopvangvertegenwoordigd, zijn niet eerder ernstige incidenten gemeld met Stints. Dat zei voorzitter Gjalt Jellesma vanavond in het RTV Utrecht-programma UVandaag. Bij een ongeluk in Oss waarbij zo'n elektrische bakfiets betrokken was, kwamen vanochtend vier kinderen om het leven.

"Er zijn in ons twintigjarig bestaan altijd wel vragen geweest over de manier waarop kinderen worden vervoerd. We hebben ook weleens signalen gehad over de Stint omdat hij het niet deed of omdat mensen vonden dat ze te hard reden. Of dat ze dachten dat het meisje dat erop stond te jong was.Maar ernstige incidenten hadden we nog niet meegemaakt, maar daarvoor wl!"

Jellesma doelt op andersoortige voertuigen die voorheen veel werden ingezet, zoals busjes en de ouderwetse bakfietsen. "We hebben weleens meegemaakt dat een bakfiets de gracht in ging of dat er eentje omviel, dus webeschouwden de Stint als een verbetering. Je moet je bedenken dat er dagelijks tienduizenden kinderen met zo'n elektrische bakfiets worden vervoerd en ook andere branches maken er gebruik van.Hun bestaan hebben ze dus wel bewezen."

Toch begrijpt BOinK wel dat ouders ongerustzijn. "Maar lopen en fietsen met kinderen is geen optie, dat is pas cht levensgevaarlijk. Ze moeten die weg over, ze moeten een bepaalde route afleggen en kinderopvangcentra zijn zich ook erg bewust vandie verantwoordelijkheid. Dus die focus ligt er wel."

STINT IN DE BAN

Een aantal kinderopvanglocaties in onze regio besloot vandaag de Stint voorlopig niet meer te gebruiken. Jellesma begrijpt dat wel, maar hij ziet ook organisaties die juist wl doorgaan methet gebruiken van deelektrische bakfiets.

"Die kinderopvangcentra zeggen: we hebben dertig van die dingen, we onderhouden ze goed en er is nog nooit een incident geweest. Bovendien hebben ze geen alternatief. De Stint maakt namelijk iets mogelijk wat eerder niet kon, zoals grote afstanden afleggen en hellingen op."

Een ander voordeel is dat de Stint kinderen ook tot voor de deur kan ophalen en afzetten. "We hebben vaak klachten gekregen over kinderen die bij een vertraging lang op hun busje stonden te wachten. Ouders waren dan boos dat hun kind aan een drukke weg stond te wachten."

Bekijk het hele gesprek met Gjalt Jellesma hieronder terug.

"Geen ernstige incidenten gemeld met Stints"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -