Babbeltruc ingezet in Abcoude, Breukelen en Maarssen

Archief.
Archief. © ANP
ABCOUDE/STICHTSE VECHT - De politie waarschuwt om alert te zijn op mensen die met een babbeltruc proberen spullen te stelen na drie pogingen in korte tijd in Abcoude, Breukelen en Maarssen.
In Abcoude was de truc succesvol. Een man werd daar gistermiddag rond 15.00 uur aangesproken door een onbekende vrouw die opeens in de tuin stond en naar het toilet wilde. De man liet de vrouw binnen in zijn woning op Achter de Kerken. Later merkte hij dat hij enkele sieraden kwijt was.
Eerder die dag werd een soortgeljke truc ingezet in Breukelen en Maarssen. Dat mislukte beide keren. Bij één poging greep een alerte buurvrouw in. De andere keer gaf het slachtoffer aan geen geld in huis te hebben.
Mogelijk zijn alle drie de babbeltrucs het werk van dezelde verdachten. De politie zoekt een jonge vrouw met een Oosteuropees uiterlijk. Ze heeft opgestoken lang haar dat donker van kleur is en droeg een denim tuinbroek. Ze spreekt Engels en is mogelijk op stap met een man die ook een Oosteuropees uiterlijk heeft. De twee zijn gezien in een grijze bestelbus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.