"Gemeente Woerden liet teckelfokkers ontsnappen"

Inval bij de teckelfokkerij aan het Woerdense Breeveld
Inval bij de teckelfokkerij aan het Woerdense Breeveld © Woerden TV
WOERDEN - De gemeente Woerden heeft te weinig gedaan om de omstreden teckelfokkers Betty en Marion van Z. te stoppen. Dat vinden de partijen Progressief Woerden en Sterk Woerden.
"Maandenlang hebben de fokkers de opgelegde dwangsommen van de gemeente Woerden genegeerd", zegt Coby Franken van Progressief Woerden. "In plaats van doorpakken met bestuursdwang, heeft het college rustig afgewacht totdat de fokkers met de honden naar Hongarije konden vertrekken. Ondertussen is van de boetes niks betaald."

ERBARMELIJKE OMSTANDIGHEDEN

Bij de teckelfokkerij aan het Woerdense Breeveld zijn de afgelopen maanden honderden honden weggehaald. De dieren leefden daar onder erbarmelijke omstandigheden. Ze zaten in kleine hokken en waren ondervoed. De fokkerij verplaatste de activiteiten naar Hongarije, waar de honden werden weggehaald door de lokale politie. Er loopt een rechtszaak tegen Betty en Marion van Z. Het Openbaar Ministerie legde al beslag op het pand en het terrein van de fokkers.

HARDER AANPAKKEN

Progressief Woerden en Sterk Woerden vinden het zonde dat de gemeente de fokkers niet harder heeft aangepakt. Ze roepen het college op om in toekosmtige soortgelijke gevallen assertiever te zijn. Het college van Woerden gaat zijn rol in dit dossier evalueren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.