RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Raad Nieuwegein wil tramhalte Merwestein behouden

NIEUWEGEIN - De gemeenteraad van Nieuwegein wil dat tramhalte Merwestein blijft bestaan. Daarnaast moet er geÔnvesteerd worden in de omgeving van de halte. Moties daarover werden gisteravond unaniem aangenomen door de raad.

De provincie wil tramhalte Merwestein sluiten om geld te besparen. Volgens Gedeputeerde Staten is het de minst gebruikte halte†op de lijn Utrecht - Nieuwegein/IJsselstein.†Het voornemen stuit op verzet, onder meer omdat het slecht is gecommuniceerd met bewoners en gemeenteraad.

De Nieuwegeinse raad wil met de aangenomen moties een signaal afgeven aan de provincie. Volgens de raad leidt de sluiting van Merwestein tot een verarming van het openbaar vervoer in de regio. Als de provincie de tramhalte openhoudt wil de gemeente†investeren in de verbetering van de†kwaliteit,†toegankelijkheid en veiligheid van de halte en de directe omgeving.

Gedeputeerde Dennis Straat staat ervoor open om de sluiting terug te draaien, maar dat kost dan wel ongeveer ťťn miljoen euro. Maandag nemen Provinciale Staten een besluit over de sluiting van Merwestein.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht