Doorn viert morgen samen feest

DOORN - Het is een bijzonder jaar voor Doorn. De Harmonievereniging is 120 jaar oud, de Doornsche IJsclub bestaat 110 jaar en de Oranjevereniging 90 jaar. Reden genoeg voor een feestje dachten ze zo. Dat gaat morgen officieel van start.
Vanochtend werden in het dorp nog wat laatste maatregelen genomen voor het grote feest van morgen. Theo Schippers is betrokken bij de ijsclub. Ook is hij betrokken bij de organisatie van het grote feest, want midden in het dorp wordt ook een ijsbaantje aangelegd vanwege de festiviteiten. 
Maar voordat daarop geschaatst kan worden moeten er nog wel wat ornamenten wat extra versteviging krijgen: "Het gaat ons hier misschien voor de wind, maar we hebben ook last van de wind", grapt hij.

ACTIVITEITEN

Ook zijn broer Cees Schippers was er vanochtend al vroeg bij. Hij heeft veel zin in het feest van morgen: "We beginnen dan met een ontbijt, een dorpsontbijt, daarna is het de hele dag feest tot 's avonds 22.00 uur en 's avonds is er vuurwerk."

TOE AAN FEEST

Doorn was toe aan een groot feest, vinden de mannen: "De verbinding is heel belangrijk en moet meer gezocht worden in het dorp", vindt Kees. "Een groot gezellig dorp en alle mensen samen wat te laten doen, dat is leuk. Doorn als duf beschrijven vind ik ver gaan, maar Doorn kan wel zoiets gebruiken."
Theo vult aan: "We zijn heus niet ingeslapen, we zijn wel alleen individueel allemaal bezig. Nu gaan we een keer samen iets leuks doen."

DUF DOORN

Burgemeester Frits Naafs kwam vanochtend ook even kijken. Hij vindt het allemaal wel meevallen: "Doorn is zeker niet duf. Dat woord komt hier niet voor! Het is wel altijd goed als er dingen in het dorp worden georganiseerd."
Voorzitter van de Oranjevereniging is Frans van de Craats. Ook volgens hem is Doorn helemaal geen saai dorp: "Saamhorigheid is opzich wel hier in orde hoor, hier in Doorn. Het is alleen heel mooi dat er wat meer activiteiten ontplooid worden hier in het centrum, dat was een beetje rustig geworden de laatste jaren."
Basisschoolleerlingen mogen vandaag dus schaatsen. Het grote feest begint morgenochtend, met een ontbijt op Plein 1923.
Ook burgemeester Naafs kwam vanmorgen even kijken en sprak met verslaggever Robert Jan Booij
Broers Cees en Theo kwamen vanochtend aan het woord over het grote feest van morgen in Doorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.