RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Graffiti-artiesten maken eerbetoon aan Anne Faber

1/2
UTRECHT - Twee†graffiti-artiesten hebben in Beverwijk een portret van Anne Faber gemaakt. De twee willen haar familie daarmee een hart onder de riem steken. "En ze laten weten dat ze niet het gevoel moeten hebben alleen te staan in hun strijd", zeggen ze tegen NH Nieuws.

"Deze man had nooit vrij rond mogen lopen", vertelt Renť Philippo†tijdens het maken van de schildering. "Het is een voorbeeld van justitieel falen. De processen en procedures moeten gewoon veranderen. We hebben het hier over een monster die in mijn ogen nooit vrij had mogen komen. En iemand heeft 'm vrijgelaten met alle gevolgen van dien", aldus de graffiti-artiest.

Graffiti-artiesten maken eerbetoon aan Anne Faber


Het is volgende week een jaar geleden dat de Utrechtse Anne Faber verdween. Tien dagen na de verdwijning werd Michael P. opgepakt. Hij†bekende verkrachting en moord en is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

In januari vorig jaar kwam P. in†een kliniek in Den Dolder terecht, waar hij werkte aan een terugkeer in de samenleving. Hij zat een celstraf uit voor het verkrachten van twee minderjarige meisjes.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht