Margreet: Zonder school geen Hekendorp

Margreet interviewt Patty Peek
Margreet interviewt Patty Peek © RTV Utrecht
HEKENDORP - Sinds vorige week is Margreet neergestreken in één van de kleinste dorpen van onze provincie: Hekendorp. In het westen van de provincie, tegen de grens met Zuid-Holland wonen een kleine 700 mensen. Ze genieten van de rust en de prachtige omgeving, maar hebben al jaren geen faciliteiten als winkels, huisarts en sportclubs meer. Gelukkig is er nog wel een basisschool. En die wil niemand missen.
Als de school uit Hekendorp zou vertrekken, weet ik niet of wij er nog blijven wonen
Patty Peek, moeder van Mees en Maud
"Weet je, de school is zoveel meer dan een plek waar de kinderen leren lezen en schrijven", vertelt een ouder tijdens de jaarlijkse barbeque. "We komen hier allemaal samen: er is een speeltuin, er worden veel activiteiten georganiseerd en iedereen helpt actief mee. Of dat nu is voor de Sintintocht of voor het huttenbouwen, we doen het echt sámen."
School is de dorpslijm
Nagenoeg alle kinderen in het dorp gaan naar de Goejanverwelleschool. "En weet je", zegt moeder van twee schoolgaande kinderen Patty, "omdat bijna iedereen hier naar school gaat, kennen alle kinderen elkaar. De Sinterklaasintocht is echt een begrip hier, daar leeft de hele school weken naartoe. Dat heb je niet als de kinderen elkaar niet meer kennen. School is echt de lijm die het dorp nodig heeft."
OBS Goejanverwelle is zich bewust van de belangrijke plek die de school met haar 70 leerlingen in de samenleving inneemt. "Ik hoor vaak dat ouders bezorgd zijn over het voortbestaan," vertrouwt locatieleider Dionne Tieman ons toe, "maar met de samenwerking met OBS de Schakels in Oudewater denk ik dat we onze toekomst veilig hebben gesteld en dat is belangrijk. Niet alleen voor de kinderen van nu, maar ook voor onze toekomstige leerlingen"
De Basisschool is heel belangrijk voor Hekendorp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.