Ambulancepersoneel in actie voor betere arbeidsvoorwaarden

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Ambulancemedewerkers in Utrecht houden maandag opnieuw stiptheidsacties. Dat betekent geen overwerk, alle pauzes opnemen en geen extra taken. Het maakt onderdeel van de landelijke actie die na het weekend start.
Vanaf 08.00 uur maandagochtend werken de ambulancemedewerkers in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Drenthe, Brabant-Zuidoost en Noord-Holland Noord strikt volgens de afspraken in hun cao. De stiptheidsacties in deze zeven regio's duren twee weken.
FNV-bestuurder Fred Seifert noemt het "spijtig dat Ambulancezorg Nederland het zover laat komen". Maar betere arbeidsvoorwaarden en fatsoenlijk werkomstandigheden zijn hard nodig. "Het houdt de sector aantrekkelijk voor nieuwe collegas, maar voorkomt ook vertrek van ambulancemedewerkers. Het is voor veel regios nu al lastig om de roosters rond te krijgen en daarmee aan de paraatheid te voldoen. Daarom moeten de werkgevers nu echt over de brug gaan komen. Niets doen is onverantwoord!". Onder de cao vallen ongeveer 6000 mensen.
Ook werknemers bij onder meer de postbezorging, universitaire ziekenhuizen en AkzoNobel voeren actie voor betere arbeidsvoorwaarden. FNV heeft inmiddels wel nieuwe cao-afspraken gemaakt met de werkgevers in de particuliere beveiliging.
De vakbond start de acties omdat de werkgevers volgens Seifert weigeren in te gaan op zijn eisen. Een ultimatum verliep op 29 augustus. Komt Ambulancezorg Nederland nu niet over de brug, dan gaat de bond over tot werkonderbrekingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.