'Vieze' ijscoman houdt gemoederen bezig

Andy Weerdestijn uit Ondiep maakte deze foto van de ijscoman.
Andy Weerdestijn uit Ondiep maakte deze foto van de ijscoman. © Andy Weerdestijn
VIANEN - Een ijscoman houdt de gemoederen bezig in onze provincie. De man zou volgens verschillende mensen vieze praatjes hebben gehad tegen jonge mensen.
Op de sociale media wordt de man veelvuldig besproken. Onder meer uit Vianen, Utrecht en Maarssenbroek komen meldingen dat de verkoper van ijsjes zich misdragen zou hebben.
Op Facebook gaan een aantal van zulke berichten rond.
Op Facebook gaan een aantal van zulke berichten rond. © Facebook / Beeldbewerking RTV Utrecht
Ook Andy Weerdestijn uit de Utrechtse wijk Ondiep heeft het aan de stok gehad met deze ijscoman. Volgens hem gaat het vooral om agressieve verkooptechnieken. Daarnaast was de ijsverkoper er volgens Weerdestijn niet van gediend dat hij hem van repliek diende; waarna de ijscoman op hem zou zijn ingereden.
De ondernemer is bekend bij de politie. Volgens een woordvoerder is er gisteravond in Vianen een conflict geweest. "Maar dat is bij een gesprekje gebleven, we hebben daar niemand aangehouden. Ook omdat er tegen deze meneer geen aangifte is gedaan. Dit incident is daarbij voor ons afgerond."
Het Belgische bedrijf IJsman is op de hoogte van de berichten op sociale media, maar heeft volgens het AD nog geen contact gehad met de betreffende medewerker. "Ik kan daarom geen concrete informatie geven", zegt de directeur in de krant. Het bedrijf verkoopt met meerdere wagens ijs in Nederland. "We doen dit al 40 jaar en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.