Extra steuntje in de rug voor arme Utrechters

U-pashouders konden in mei naar de Efteling
U-pashouders konden in mei naar de Efteling © Jan de Groen
UTRECHT - Utrechters met een laag inkomen krijgen een extra steuntje in de rug van de gemeente en de rijksoverheid. Er is extra geld vrijgemaakt voor onder meer laptops voor kinderen en een hoger U-pastegoed.   
Een aantal groepen die het moeilijker hebben krijgen extra aandacht, meldt de gemeente Utrecht. Dit zijn inwoners met een zorgvraag, alleenstaanden, stellen met kinderen ouder dan twaalf jaar en deze kinderen zelf. Ook is er ruimte gemaakt om het stijgende gebruik van regelingen zoals de U-pas en de individuele inkomenstoeslag op te vangen. Het college legt de voorstellen voor aan de raad.
"Met deze extra middelen zetten we een belangrijke stap richting ons doel dat alle inwoners van Utrecht kunnen meedoen in de samenleving. Deze vernieuwingen dragen bij aan het verminderen van de armoede", aldus verantwoordelijk wethouder Linda Voortman.
De individuele inkomenstoeslag voor alleenstaanden wordt verhoogd van 200 euro naar 225 euro. Ook wordt  het U-pastegoed voor kinderen van 12 tot 18 jaar verhoogd van 325 euro naar 385 euro. Verder kunnen alle kinderen die een U-pas hebben eenmalig een laptop aanschaffen.
Ook kunnen mensen in de schuldhulpverlening een U-pas aanvragen. Na vaststelling in de raad worden de extra regelingen in 2019 van kracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.