OM wil jeugddetentie voor jonge woningovervaller (17)

ANP
ANP © ANP
UTRECHT/VLEUTEN - De 17-jarige Ata L. is degene die volgens Justitie achter een gewelddadige woningoverval in Vleuten zat en daarom eiste het Openbaar Ministerie vandaag dat hij 24 maanden jeugddetentie krijgt, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
L. zou volgens het Openbaar Ministerie in januari in een woning aan de Madameperenlaan een wapen op het hoofd van een man hebben gezet. Hij zou geld hebben geëist en er vandoor zijn gegaan met mobieltjes, sieraden en 1900 euro.
Het OM beschuldigt L. ook van twee gewapende overvallen op een pizzakoerier en een maaltijdbezorger van sandwichzaak Subway. Daarbij maakte hij in één geval 20 euro en een tas met pizza's buit. De andere keer was de opbrengst 50 euro en een zak eten.
Justitie eist naast de 24 maanden jeugddetentie ook een locatieverbod voor de Subway, New York Pizza en Domino Pizza. Ook wil het OM dat L. een contactverbod krijgt met een van de slachtoffers en dat hij een schadevergoeding betaalt. De uitspraak van de rechter komt over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.