Naamloos park in Breukelen vernoemd naar wereldkampioen schaatsen

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
BREUKELEN - Het park bij de ijsbaan in Breukelen is vandaag opnieuw geopend. Het heet vanaf nu het Henk van der Griftpark, naar de wereldkampioen schaatsen die de plaats ooit voortbracht.
Het park langs de Straatweg bestaat allang en heeft een dierenweide, een skatebaan en voetbalveldje. Maar er was nog geen naam. Daarom heeft de wijkcommissie Breukelen Noord een oproep gedaan om een geschikte naam te verzinnen. Wijnand Smit kwam met het idee voor het Henk van der Griftpark, naar de lokale sportheld.
Van der Grift was zelf aanwezig om het nieuwe naambord te onthullen. In 1961 werd hij wereldkampioen allround schaatsen. "Ik word vaak gevraagd: 'ben je niet trots dat je wereldkampioen bent geworden?'. Daar ben ik blij mee, het is leuk. Maar op dit park ben ik apetrots. Zeker omdat de gemeente na zoveel jaren nog aan je denkt."
De wereldkampioen had nog wel een idee voor het park. In plaats van de huidige ijsbaan zou er een combibaan moeten komen, in de zomer om te skeeleren, in de winter schaatsen. De nieuwe baan moet over twee jaar klaar zijn.
Henk van der Griftpark geopend

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.