Vrouw die hulpdiensten hinderde in De Bilt was strafbaar bezig

© Inter Visual Studio
DE BILT - De vrouw die gisteren agenten en een trauma-arts hinderde in De Bilt zou bestraft kunnen worden. De vrouw meldde zich nog niet bij de politie, die laat weten niet actief naar haar op zoek te gaan.
Agenten waren gisterochtend opgeroepen om een trauma-arts te begeleiden. Die was net met de traumahelikopter in Bilthoven geland om te helpen bij de onwelwording van een klein kind. De agenten reden met zwaailicht en sirene en met hoge snelheid naar de plek waar de helikopter was geland.
Daar werd opeens de weg geblokkeerd door een vrouw. De vrouw ging voor de deur van de auto staan en verhinderde zo de hulpverleners om in te stappen. Ze vond dat de agenten te hard reden en wilde daar iets van zeggen. De verbaasde agenten hebben de vrouw zo snel mogelijk uit de weg gedirigeerd, zodat zij de trauma-arts naar het kind in nood konden brengen.
Zoeken naar deze vrouw is als zoeken naar een gestolen fiets.
Politie Midden-Nederland
Politie De Bilt was gefrustreerd en verbaasd over het handelen van de vrouw en plaatste een bericht op Facebook. "Dat bericht leverde veel verontwaardigde reacties op en is vaak gedeeld", zegt een woordvoerder van de politie.

BOETE

De vrouw was volgens de politie strafbaar bezig met haar actie. "Als iemand met opzet geen voorrang geeft aan hulpdiensten, riskeert diegene minimaal een boete." Toch gaat de politie niet naar de vrouw op zoek. "Dat zou hetzelfde zijn als zoeken naar een gestolen fiets. We weten bijvoorbeeld niet waar ze woont. We hopen dat ze naar aanleiding van ons bericht bij zichzelf is gaan nadenken."
De politie meldt dat het naar omstandigheden goed gaat met het kindje. "Wij zijn geïnformeerd door de ouders, die overigens erg blij waren hoe er door alle hulpverleners is opgetreden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.