Musical Mamma Mia! in première in het Beatrix Theater

© ANP
UTRECHT - De musical Mamma Mia! is vanmiddag in première gegaan in het Beatrix Theater in Utrecht. Bekende liedjes zoals Dancing Queen, Knowing Me, Knowing You, Super Trouper en Mamma Mia passeren de revue.
De musical gaat over de alleenstaande moeder Donna, een rol die vertolkt wordt door de Utrechtse Antje Monteiro, en dochter Sophie. Die laatste gaat trouwen en probeert uit te vinden wie haar vader is.
Romy Monteiro, dochter van Antje, is ook bij de première aanwezig om haar moeder te steunen. "Sinds het moment dat duidelijk was dat mama de rol had, hebben we uitgekeken naar deze dag", vertelt ze. "Ik heb de show al gezien maar toch ben ik zenuwachtig. Het is een spannende dag. Maar ik ben vooral benieuwd wat mijn verloofde er van vindt, die heeft nog niets gezien."
Ook burgemeester Jan van Zanen komt de musical bekijken. Van Zanen blijkt een groot ABBA-fan. De musical heeft hij al drie keer gezien, en: "Ik heb de film talloze keren gezien", zegt hij. "Ik ben zelfs naar de plek geweest waar de opnames waren." Als jochie zag hij ABBA het Eurovisie Songfestival winnen met het nummer Waterloo. Maar zijn favoriete nummer is toch Dancing Queen. "En dat is al heel lang zo. Het lied bevat een mooie symboliek en een mooie tekst. Ik heb er vroeger op afgedanst."
De musical wordt in Nederland al voor de derde keer in twaalf jaar opgevoerd. Eerder was hij ook al te zien in Utrecht tussen 2003 en 2006.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.