Utrechter wint ontwerpwedstrijd voor bordspellen

© ANP
UTRECHT - Utrechter Alexander Kneepkens heeft samen met zakenpartner Arnold van Bindsbergen de eerste prijs ontvangen van de ontwerpwedstrijd op het Groningse spellenfestival Noorderspel. Hun spel 'Chartered: The Golden Age' kreeg een 9,1 en een 8,6 van de jury. Het duo gaat nu een crowdfundingactie starten om het spel op de markt te brengen.
Kneepkens ziet het al voor zich: zijn spel in de Utrechtse spellen winkels aan de Oude Gracht. "Het is voor ons het eerste spel. We hebben nog een paar leuke ideeën voor meer spellen maar we zijn helemaal niet hier in en we hebben nog nooit een product gemaakt dus we zijn erg nerveus."
Via Kickstarter probeert het duo geld binnen te halen. Daarna gaat het spel in productie en over een aantal maanden moet het dan in de winkels liggen. De eerste reacties waren erg lovend. Kneepkens: "We hebben het spel door jong en oud laten spelen en iedereen is enthousiast. Het is makkelijk te leren maar als je het door hebt, zit er genoeg diepgang in."
In het spel ben je een koopman in de 17e eeuw. Je bouwt pakhuizen en laat Amsterdam uitgroeien tot een complete stad. Je moet zoveel mogelijk winst maken om te winnen.
De crowdfundingactie begint op 16 oktober. "We willen twintigduizend euro binnenhalen", zegt Kneepkens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.