Bilthovens bedrijf gaat alle Stints controleren

© RTV Utrecht
BILTHOVEN - De Bilthovense fabrikant van de Stint, die vorige week betrokken was bij het ongeval op het spoor in Oss, laat alle 3500 voertuigen die in gebruik zijn controleren. Het bedrijf doet dat in afwachting van onderzoek naar het ongeluk.
Bij het ongeval reed een Stint - een soort elektrische bolderkar - door nog onbekende oorzaak, door een gesloten spoorboom. Vier kinderen overleden door de daaropvolgende botsing met een trein. Een vijfde kind en een medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde raakten zwaargewond.
In een boodschap aan afnemers van de Stints, laat het bedrijf weten vanaf vandaag alle karren te controleren. "In afwachting van de uitslag van het onderzoek, controleren we alle 3500 stints vanaf 24 september op alle veiligheidspunten en vervangen preventief onderdelen."
Daarnaast krijgen opvanglocaties die een Stint gebruiken een checklist van het bedrijf, Stint Urban Mobility. "Met deze checklist kan je als opvanglocatie zelf de Stint nalopen op verschillende punten."

STRALING

Gisteren werd bekend dat de Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt of de elektromagnetische straling van spoorweginstallaties invloed heeft op het gedrag van de Stint. Aanleiding daarvoor is dat twee Stints van een buitenschoolse opvang in Baarn zouden zijn stilgevallen op een spoorwegovergang.
Eind vorige week bleek al dat verschillende kinderopvangcentra, waaronder Partou, de Stint voorlopig in de ban te doen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.