3FM kiest voor nieuwe opzet Serious Request en komt terug naar Utrecht

Het Glazen Huis vorig jaar in Apeldoorn.
Het Glazen Huis vorig jaar in Apeldoorn. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - NPO 3FM stopt tijdens de komende editie van de benefietactie Serious Request met het Glazen Huis. In plaats daarvan trekken in de week voor de kerst dj's van de radiozender onder de noemer De Lifeline een week lang te voet door het land. Ze eindigen op kerstavond in TivoliVredenburg in Utrecht.
De nieuwe opzet betekent dat er een einde komt aan de jarenlange traditie waarbij drie dj's zich zes dagen lieten opsluiten in het Glazen Huis, dat sinds 2007 elk jaar op een andere plek stond. Ze mochten daarbij niet eten en draaiden 24 uur per dag verzoeknummers tegen betaling. Het Glazen Huis stond in 2004, 2005 en 2006 op  de Neude in Utrecht.
Dit jaar vertrekken de dj's vanaf drie verschillende locaties en gaan ze een week lang 24 uur per dag van actie naar actie. De opbrengst is nu niet voor één, maar voor drie verschillende goede doelen, wederom in samenwerking met Het Rode Kruis.
Concertzaal TivoliVredenburg in Utrecht dient tijdens de jaarlijkse actieweek als 'hoofdkwartier'. Daar komt een deel van de radio-uitzendingen vandaan en er zijn optredens, workshops en lezingen. Vanuit TivoliVredenburg krijgen de dj's ook opdrachten die ze tijdens hun tocht moeten uitvoeren.Op kerstavond eindigt de week in TivoliVredenburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.