Voorzitter studentenvakbond stapt op: "Ik ben te activistisch"

© LSVb
UTRECHT - Het is hommeles binnen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), die in de Utrechtse Drieharingstraat zit. Voorzitter Geertje Hulzebos is drie maanden na haar aanstelling opgestapt. Naar eigen zeggen was ze te radicaal.
10 september ontstond ruzie in het bestuur, zegt Hulzebos. Zij wilde van de LSVb een "echte vakbond" maken, inclusief acties. "Als je ziet hoe boos studenten en docenten zijn, dan weet je: de tijd van praten is voorbij." De rest van het bestuur zag dat volgens haar niet zitten, waarna hoogoplopende, emotionele ruzies volgden.
Van Breugel zegt in een reactie dat het overgebleven LSVb-bestuur zich niet herkent in het beeld dat Hulzebos schetst. "We hebben samen afgesproken niet naar buiten te treden", zegt Carline van Breugel. Zij neemt de taken van Hulzebos voorlopig over "We hebben onze eigen leden nog niet in kunnen lichten." Dat gebeurt woensdag.
Hulzebos vertelt in gesprek met DUB, dat bericht over Utrechtse universiteitsnieuws, dat ze buitenspel is gezet door haar collega's. "Ik heb geen toegang meer tot mijn mailadres en tot mijn contacten. De perstelefoon die ik in beheer had, is geblokkeerd."
In haar tijd als LSVb-voorzitter deelde Hulzebos soms harde kritiek uit aan politiek Den Haag. Zo noemde ze bezuinigingen op onderwijs "om te janken" en trok ze van leer tegen het CDA-plan voor de maatschappelijke diensttijd. Hulzebos studeert onderwijskunde en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.