RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Das in Soesterberg is verhuizers te slim af

SOESTERBERG - De dassenverhuizing op landgoed Oude Tempel in Soesterberg heeft te maken met een tegenslag. De eerste das werd afgelopen vrijdag al gevangen, maar de tweede blijkt buiten de omheining te zitten.

Die omheining werd donderdag om de dassenburcht gebouwd in de hoop zo de twee dassen te vangen. Stichting Das&Boom was er door het bekijken van de camerabeelden vrij zeker van dat beide dassen thuis waren. Helaas bevestigen dezelfde camera's nu dat dit niet het geval was.

Dat laat Bert Hesse van Das&Boom weten aan RTV Utrecht. "We gaan de komende dagen samen met de Dassenwerkgroep het gebied uitkammen, op zoek naar een eventueel nieuw hol." Daarna zal de stichting een nieuwe poging wagen het dier te vangen.

De vertraging is slecht nieuws voor beide dassen. Ze moeten wijken voor nieuwbouwplannen in hun leefgebied. Als ze allebei gevangen zijn kunnen ze verhuisd worden naar naar Achterberg bij Rhenen. Daar is meer ruimte en rust voor het stel.

TEGENSTANDERS
Toen bekend werd dat de gemeente zou starten met de verhuizing kwamen de buurt en een aantal politieke partijen in opstand. Zij vrezen dat de verhuizing voorbarig is, omdat er nog procedures lopen tegen de nieuwbouwplannen op landgoed Oude Tempel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -