RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Stintfabriek Bilthoven geeft extra rijtrainingen na overwegdrama

BILTHOVEN - Stint Urban Mobility in Bilthoven gaat extra trainingen geven voor het besturen van elektrische bolderkarren.Het bedrijf neemt de maatregel nahet dodelijke ongeluk op een overweg in Oss, waarbij vorige weekeen kar met kinderen onder een trein kwam.

Alle organisaties die de zogenoemde 'Stints' gebruiken krijgen de gelegenheid om medewerkers te laten opleiden tot trainer. De fabrikant verzorgt al langer rijlessen op de opvanglocaties en hoopt met de cursussen'train-de-trainer' de wachtlijsten te verkorten.

CONTROLEREN

Het Bilthovense bedrijf is gisteren begonnen om de veiligheid van alle 3500 geleverde Stints te controleren. Waar nodig worden versleten onderdelen vervangen. Meerdere kinderdagverblijven en buitenschoolse opvangorganisatiesin de regio hebben besloten hun elektrische bolderkarren voorlopig te laten staan. Ze zetten andere vervoermiddelen in.

Tot nader order worden ook geen nieuwe Stints geleverd, schrijft de fabrikant op een speciale websitedie na het ongeluk is opgezet. "Aan de levering van nieuwe Stints komen wij voorlopig niet toe. Met het hele team richten wij ons op de bovengenoemde controles. Daarnaast komt ons gevoel nu niet overeen met het positieve gevoel dat we normaal gesproken hebben bij een aflevering."

OVERWEG

De Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt nog altijd hoe het ongeluk bij de overweg in Oss heeft kunnen gebeuren. Donderdag reed een begeleidster van een kinderdagverblijf met een Stint vol kinderen door een gesloten spoorboom. In de treinbotsing die daarop volgde kwamen vier kinderen om het leven. De medewerkster en een vijfde kind raakten zwaargewond.

De inspectie wil onder meer weten of de elektromagnetische straling van spoorweginstallaties invloed kan hebben op de prestaties van de Stint. Aanleiding daarvoor is dat eerder dit jaar ook twee Stints van een bso in Baarn op een overweg zouden zijn stilgevallen. Die incidenten liepen zonder ongelukken af. De betreffende opvang steekt het spoor nu alleen nog over via een brug.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht