RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Natuurgenezeres uit Kockengen blijft vastzitten

KOCKENGEN/KOCKENGEN - De 59-jarige natuurgenezeres Sara Glatt uit Kockengen moet in ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van haar strafzaak in de cel blijven. De rechtbank in Utrecht bepaalde dat er nog voldoende ernstige bezwaren tegen de vrouw zijn om haar vast te houden. De zaak staat half december gepland.

De natuurgenezeres zit al ruim 1,5 jaar in voorarrest op verdenking van onder meer doodslag, mishandeling en het in hulpeloze toestand brengen en laten van mensen die bij haar in behandeling waren. G. zou een rol hebben gespeeld bij de dood van een Zweedse vrouw begin vorig jaar, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) is bezweken doordat G. haar de gevaarlijke stof ibogaÔne zou hebben toegediend.

Volgens haar advocaat zijn de deskundigen het er niet over eens of er een verband is tussen het gebruik van de stof ibogaÔne en het overlijden van de vrouw.

G.'s medeverdachte, Tom B., was na het overlijden van de Zweedse - waar hij bij aanwezig was - maandenlang spoorloos. Half juli is hij in Ierland opgepakt. Daar zit hij vast en moet hij binnenkort als getuige worden gehoord. Er ligt een uitleveringsverzoek en het OM moet nog beslissen of hij ook hier in Nederland strafrechtelijk vervolgd gaat worden.

In 2015 werd de vrouw uit Kockengen al veroordeeld tot een celstraf van 141 dagen voor een gebrek aan zorgzaamheid en het toebrengen van gezondheidsschade bij ťťn cliŽnt. Ze liet tussen 2006 en 2011 honderden verslaafden in haar huis afkickpogingen doen met ibogaÔne.

In die periode overleden twee mensen en twee raakten zwaargewond. Een van hen na een sprong van een parkeerdek op Schiphol omdat hij dacht dat hij kon vliegen.

IbogaÔne zou ontwenningsverschijnselen en het verlangen naar drugs verminderen. Het wordt gewonnen uit de bast van de wortel van een Afrikaanse plant, Tabernanthe iboga.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -