Instellingen

Nederlands Film Festival: gezonde spanning voor de 38e editie

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Gouden Kalf is terug in Utrecht. Het boegbeeld van het Nederlands Film Festival is vandaag bij de Stadsschouwburg neergezet en dat kan maar één ding betekenen. Het festival staat op het punt van beginnen.
Filmliefhebbers moeten alleen nog wel even geduld hebben. Het filmfeest barst donderdag pas los en daarom is de organisatie nu vooral druk met de laatste voorbereidingen.
Er is gezonde spanning, maar we hebben een heel goed team
Silvia van der Heiden
"Er is gezonde spanning, maar we hebben een heel goed team. Dus dat is wel heel prettig om te merken. Het gaat heel voorspoedig, het loopt als een trein", aldus directeur Silvia van der Heiden.
Het is de eerste editie voor de nieuwe directeur van het NFF

NIEUWE DIRECTEUR

Voor haar is het sowieso een bijzondere editie. Van der Heiden werd in maart aangesteld als directeur en hoopt lang te blijven. "Het is in principe voor twee keer vier jaar, dus na vier jaar bekijken het bestuur en ik of het goed past. Maar ik hoop van harte dat ik een lange tijd kan zitten."
Grote veranderingen zijn er dit jaar niet doorgevoerd. Wel is er meer aandacht voor de makers van allerlei producties. Van der Heiden: "Dat gaat gebeuren tijdens masterclasses en daar kan het publiek gewoon naartoe. Aan de hand van fragmenten wordt bijvoorbeeld gekeken hoe zij kijken naar de filmhistorie."
Het Gouden Kalf is net geplaatst.
Het Gouden Kalf is net geplaatst. © RTV Utrecht

FILMFEEST

Op het festival zijn ook korte films, lange documentaires en animaties te zien. Maar natuurlijk worden ook de prestigieuze Gouden Kalveren uitgereikt, de nationale prijzen van de Nederlandse film. De uitreiking is op 5 oktober aan het einde van het festival.
Het Nederlands Film Festival wordt sinds 1981 gehouden in Utrecht.
Het giga-Gouden Kalf staat weer bij de Stadsschouwburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.