RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bloemistenpaar verdacht van portemonneediefstal in Turkije

LEERSUM - Het stel uit Leersum dat vastzat in Turkije, wordt verdacht van diefstal van een portemonnee. Dat schrijft het AD, op basis van een advocaat die het dossier heeft ingezien.

Volgens de krant zou het echtpaar op de luchthaven in Istanboel de portemonnee van een Israelische toerist hebben meegenomen. Die had de beurs laten liggen bij een kassa. De diefstal zou zijn vastgelegd op camerabeelden. Daarop is te zien dat de vrouw van het stel de achtergelaten portemonnee pakt en aan haar man geeft. Daarna lopen ze weg.

In de wachtruimte voor de terugvlucht naar Nederland is het echtpaar gearresteerd. In het onderzoeksrapport zou staan dat ze in Turkije de diefstal hebben bekend. Ook zouden ze spijt hebben bekend en is de portemonnee teruggegeven aan de eigenaar. Maar terug in Nederland zeggen de Leersummers zich niet te herkennen in het verhaal.

Het stel is twee weken geleden vrijgekomen onder de voorwaarde dat ze vijf jaar lang niet meer in Turkije mogen komen. Toch is er op 6 november een rechtszaak over de diefstal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht