RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVD Wijk bij Duurstede legt zich neer bij verbreken verkiezingsbelofte

WIJK BIJ DUURSTEDE - De kou is uit de lucht in de politiek van Wijk bij Duurstede. In de coalitie dreigde een crisis over de aangekondigde belastingverhoging, maar die is maandagavond in een onderling overleg tussen de drie fracties en het college afgewend. De VVD heeft besloten zijn verlies te nemen.

De lokale VVD vond een OZB-stijging van 2,3 procent onverteerbaar, omdat belastingverlaging een verkiezingsbelofte van de partij was. Een van de kandidaat-raadsleden had zich tijdens de campagne laten afbeelden op een poster met de tekst "Belastingen omlaag, Wijk niet de Duurste". In de begroting voor 2019 stellen burgemeester en wethouders echter dat de OZB juist omhoog moet om de inflatie bij te benen.


Gisteravond kregen de drie coalitiepartijen VVD, PCG en GroenLinks uitleg van het college. De VVD-fractie zegt nu in te zien dat hogere belastingen onvermijdelijk zijn, omdat het vorige college te veel heeft uitgegeven aan onder meer jeugdzorg.

"De VVD is voor goede jeugdzorg en is van mening dat deze doorgang moet vinden", schrijft fractievoorzitter Sybren van der Velden in een persverklaring. "Het is geen fijne boodschap maar op dit moment een feit. De VVD wil dat het college grip krijgt op de uitgaven in het sociaal domein, volgt de ingrepen die het college voorstaat en zal daar bovenop zitten. Gegeven de situatie is de door het college opgestelde begroting op dit moment het maximaal haalbare."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -