Ruiten ingegooid bij getuige roofpoging

EDE - Bij een vrouw in Ede die een beroving heeft voorkomen zijn thuis de ruiten ingegooid. De politie neemt de zaak hoog op.
De vrouw greep woensdagmiddag in toen een groep jongeren een leverancier van rookwaren wilde beroven. De jongeren wilden een bestelauto leeghalen, maar omdat de getuige zich ermee bemoeide bleef de buit op straat achter.
De politie wist later vier Edenaren aan te houden in de leeftijd van zeventien tot en met negentien jaar. Twee van hen moest de politie laten gaan omdat zij op basis van de onderzoeksresultaten niet langer als verdachten konden worden beschouwd. De overige twee, beiden zeventien jaar, zitten nog vast.
Later op de avond werden bij de getuige meerdere ruiten van haar woning vernield. Ook de ruiten van twee bij haar huis geparkeerde auto's gingen aan diggelen. De politie denkt dat de vernieling te maken heeft met de poging tot beroving eerder die dag. Een rechercheteam heeft een onderzoek ingesteld.
Vanwege de ernst van beide voorvallen roept de politie nadrukkelijk getuigen op te reageren. De politie wil vooral weten wie nog meer iets heeft gezien van de roofpoging op de Lindenhorst. Ook getuigen die iets gezien hebben van de vernielingen aan de woning en de twee geparkeerde auto's worden met klem verzocht te reageren.
Tipgevers die anoniem willen reageren kunnen dat doen via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. De Edese politie is bereikbaar via 0900-8844.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.